Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Internet Marketing στο Paxos Elaia

H εταιρία Paxos Elaia είναι ένα τουριστικό κατάλυμα που βρίσκεται στο νησί των Παξών όπου ξεκίνησε τις δραστηριότητες της τον Μάιο του 2012. Φέτος στην αρχή της χρονιάς μου ζητήθηκε η βοήθεια από την εταιρία αυτή για να την ανεβάσω μέσα στις μηχανές Αναζήτησης σε λέξεις κλειδιά ή φράσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να ανεβάσουν τόσο την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας τους http://paxoselaia.gr/ όσο και τις κρατήσεις.

Εδώ θα διαβάσετε αναλυτικά μια ανασκόπηση υπηρεσιών SEO, δηλαδή μια ανάλυση όλων εκείνων των υπηρεσιών που έγιναν αρχικά για την βελτιστοποιήση αλλά και γενικότερα για το Internet Marketing στο Paxos Elaia.

 

 

 

 

Ξεκινώντας , την ανάλυση τα πρώτα βήματα που ακολουθήθηκαν ήτανε να δω τι υπάρχει, και τι δεν υπάρχει μέσα στην Ιστοσελίδα. Αυτό που παρατήρησα αρχικά ήτανε μια σελίδα από εκείνες που ονομάζουμε »κονσέρβες» δηλαδή την φτιάχνω γρήγορα και την πουλάω ακριβά. Έτσι αφού το προσπέρασα αυτό τότε ξεκίνησα με την δημιουργία ενός αρχείου με όλες τις διορθώσεις που ήθελα να γίνουν. Το αρχείο αυτό ουσιαστικά ζητούσε:

 • Εισαγωγή favicon στην Ιστοσελίδα(δεν είχε!!!!!!)
 • Δημιουργία accounts από τα πιο »δυνατά» social media που υπάρχουνε όπως:
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
 • Εισαγωγή διαφορετικών Keywords σε κάθε σελίδα, μαζί με τα Αγγλικά
 • Εισαγωγή Meta Tags σε κάθε σελίδα, μαζί με τα Αγγλικά,
 • Δημιουργία από τον Webmaster ενός εταιρικού Email account.

Αφού λοιπόν έγιναν αυτές οι αλλαγές τότε αμέσως το site άρχισε να ανεβαίνει στις μηχανές αναζήτησης κάτι που αν η ιστοσελίδα είχε δημιουργηθεί σωστά και με τις κατάλληλες βάσεις για να είναι SEO Friendly τότε σίγουρα θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα.

Το αμέσως επόμενο βήμα που έπρεπε να γίνει ήταν το Targeting, δηλαδή σε τι κοινό ήθελε η εταιρία να στοχεύσει. Μόλις έγινε και αυτό τότε ξεκίνησα και μάζεψα όλα τα emails που είχε μέχρι τότε η εταιρία τα κατηγοριοποίησα ανάλογα το Targeting και έτσι ξεκίνησα να αποστέλλω πληροφόρηση στους ήδη υπάρχοντες πελάτες μας που πρέπει έτσι και αλλιώς να ενημερώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Εδώ να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι όσοι ξεκινάτε να δημιουργείτε τώρα την Ιστοσελίδα σας και κάνετε πώληση Προϊόντων ή Υπηρεσιών καλό είναι πάντοτε να βάζετε και ένα Module Newsletter στην Ιστοσελίδα σας έτσι ώστε να μπορείτε μέσα από αυτό να στέλνετε άμεσα και άνετα τις πληροφορίες ή και ότι εσείς θέλετε στους πελάτες σας.

Συνεχίζοντας τις εργασίες του SEO στα Elaia Apartments ήτανε ότι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είχαμε και τα πρώτα καλά αποτελέσματα που δεν ήτανε άλλο από το να ξεπεράσαμε τους βασικούς μας ανταγωνιστές σε λέξη κλειδί που σίγουρα αποτελούσε ένα πρόβλημα πολύ σημαντικό για την διεκπεραίωση των κλεισιμάτων που ήθελε η εταιρία.

Το αμέσως επόμενο αποτέλεσμα, όπου παρεμπιπτόντως και αυτό σε μικρό χρονικό διάστημα, είχαμε την πρώτη λέξη ή μάλλον καλύτερα την φράση που »σκαρφάλωσε» στην πρώτη 10άδα στην Google αλλά και στο Bing. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καλύτερη και ομαλότερη επισκεψιμότητα όπου αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο από ένα εξαιρετικά Χαμηλό Bounce Rate  , όπου με απλά λόγια σημαίνει ότι ο χρήστης που μας επισκέπτεται δεν έρχεται μόνο για λίγα δευτερόλεπτα αλλά κάθεται και βλέπει και τις υπόλοιπες σελίδες.

Η συνέχεια ήτανε λίγο γνωστή καθώς ακολουθώντας κατά γράμμα αυτά που ορίζουν οι Αλγόριθμοί της Google, ο Panda ο Penguin και ο EMD όλες οι φράσεις κλειδιά αρχίσανε να ανεβαίνουν μέσα στις Μηχανές Αναζήτησης.

Το συμπέρασμα από την εργασία μου πάνω στο Paxos Elaia είναι ότι καλό είναι το Adwords αλλά τα χρήματα που χρειαζόμαστε για να στήσουμε μια σωστή και ομαλή καμπάνια είναι αρκετά. Από την άλλη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια Εταιρία που είναι στον Ελληνικό Τουρισμό μπορεί να βρεθεί στις πρώτες θέσεις των μηχανών Αναζήτησης με πολύ λιγότερα χρήματα απλά αξιοποιώντας την τεχνική του Internet Marketing αλλά και του Search Engine Optimization.

Για τυχόν απορίες σας παρακαλώ μην διστάσετε να μου στείλετε email στο gferentinos@theferentinos.com

Leave a comment

name

email (not published)

website